Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus ontvangt € 500.000 van de BankGiro Loterij

terug

 

PERSBERICHT
Amsterdam 12 februari 2014


De Museum Plus Bus ontvangt € 500.000 van de BankGiro Loterij
62,5 miljoen euro voor goede doelen dankzij 600.000 deelnemers BankGiro Loterij


Op 11 februari 2014 maakte de BankGiro Loterij tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala het bedrag bekend dat in 2013 dankzij de 600.000 deelnemers bijeen is gebracht voor cultuur in Nederland. In totaal namen op deze avond 70 culturele organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst. De Museum Plus Bus heeft maar liefst € 500.000 mogen ontvangen. Dankzij deze overweldigende steun van founder BankGiro Loterij kan de Museum Plus Bus haar activiteiten in de komende jaren voortzetten.

Museum Plus Bus

Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van twaalf Nederlandse musea en rijdt voor groepen senioren die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke en/of geestelijke conditie. Middels een dagarrangement naar één van de deelnemende musea bezorgt de Museum Plus Bus groepen senioren een cultureel dagje uit, kosteloos dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij.

Sinds de eerste rit op 15 januari 2008 heeft de Museum Plus Bus ruim 86.000 senioren mogen vervoeren in meer dan 1700 ritten naar twaalf deelnemende musea. De deelnemende musea zijn: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Gemeentemuseum Den Haag, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum, TwentseWelle en Van Gogh Museum.
Op 11 juni 2013 ontving minister Jet Bussemaker de 75.000e Museum Plus Bus deelnemer feestelijk in het Gemeentemuseum Den Haag.

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uitkeren aan culturele organisatiesin Nederland. Sinds de oprichting in 2007 wordt de Museum Plus Bus mogelijk gemaakt door founder BankGiro Loterij. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij is de Museum Plus Bus is uitgegroeid tot een mateloos populair project en voorziet in een groeiende behoefte bij de doelgroep.


De Museum Plus Bus
Zien, wat je anders niet kunt zien.

 


Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Museum Plus Bus kunt u contact opnemen met:
Dieuwertje Tromp, projectcoördinator Museum Plus Bus en Kim van Rens, assistent projectcoördinator Museum Plus Bus

T: 020 53 10 391
E: info@museumplusbus.nl
W: www.museumplusbus.nl

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters