Museum Plus Bus

Veertien musea

De Museum Plus Bus bezoekt de volgende veertien musea:
Cobra Museum voor Moderne Kunst

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont zijn bijzondere kunstcollectie van de CoBrA-groep, met het grensverleggende werk van Karel Appel, Constant, Corneille en de andere kunstenaars die aan deze internationale naoorlogse groep deelnamen. Het museum organiseert gelijktijdig unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

De Museumfabriek

De Museumfabriek (voormalig Museum TwentseWelle) is een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.   

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jong en oud geïnspireerd.

Fries Museum

Het Fries Museum biedt voor ieder wat wils. Je ontdekt de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water en de zoektocht naar de plek van Friesland in de wereld. Maar ook liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen er hun hart ophalen, met de ambachtelijke motorblokken van Éric Van Hove en de indrukwekkende collages van Neo Matloga. In het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum, ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945.

Gemeentemuseum Den Haag

De verrassend veelzijdige collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Het Gemeentemuseum huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Staatsmuseum De Hermitage te Sint-Petersburg. In het Amsterdamse museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de beroemde en omvangrijke Russische collectie. De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis.

Het Noordbrabants Museum

Een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen.

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Daarmee is haar verzameling een van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Het museum staat middenin het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Rijksmuseum

In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting en prachtige tentoonstellingen. De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In deze voormalige abdij ontdekt u de onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. 

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vertelt het verhaal van mensen die vroeger aan de Zuiderzee, het huidige IJssel- en Markermeer, woonden.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters