Museum Plus Bus

Gastenboek

» Teken het gastenboek

 

Ria de Bruin / Breda
woendag 30 november 2016
Vrijdag 25 november, een bijzonder bezoek aan het Cobra Museum. Dankzij het initiatief van Stichting Marcella's Way hebben o.a. bewoners van een verpleeghuis kunnen genieten van een prachtige dag. Ik heb een bewoner van de gesloten afdelingen begeleid die regelmatig boven zichzelf uitsteeg. Die vragen stelde aan de gids waarbij ze duidelijk liet blijken vol aandacht te hebben geluisterd. Die ook haar eigen ideeën kon uiten, recht uit het hart. Een vrouw die genoten heeft van de gelijkwaardigheid en respect voor wie ze was. Even was ze weer de docent die ze altijd geweest was, ze voelde zich gewaardeerd. Dat had ze allang niet meer gevoeld. Dit met dank aan de gids die ons rondleiden. Ook ode aan de chauffeur en de reisleider in de bus.
DANK JULLIE WEL VOOR DEZE MOOIE DAG.
Jeannette / Riel
zaterdag 26 november 2016
17 november hebben met de KBO uit Riel een prachtige dag beleefd met de Museum plus bus naar het van Gogh museum in Amsterdam. Door de begeleiding van chauffeur en begeleider zijn we op een leuke manier getrakteerd op een mooie reis op en neer naar het museum. Kortom het was een prachtige dag waardoor vele leden na lange tijd weer eens in een museum geweest zijn. Hartelijk dank hiervoor.
Annemieke van Bloois / Oudenbosch
zondag 20 november 2016
Wat hebben wij een fantastische dag gehad afgelopen vrijdag !!
Alles is veel meer dan goed verlopen.
Om klokslag half negen stond de prachtige bus met 2 vrolijke heren, Guus Heijenrijk en Hans Koenraads op ons te wachten.
We waren met 39 personen. Het duurde even voordat iedereen zijn of haar plaatsje had; het waren tenslotte niet de jongste gasten.

Het verkeer viel ontzettend mee en daarom hadden we nogal wat tijd over. In plaats van ons vroeg in het museumcafé af te zetten,
had Guus een geweldige oplossing; hij zei ook ‘ik maak er een leuke dag van voor jullie’. En dat was het. Hij leidde ons, al vertellend,
over het grote Schiphol terrein. Sommigen waren daar nooit geweest en keken hun ogen uit. We zaken de distributiehallen, alle gebouwen achter de aankomst en vertrekhallen, de landingsbanen en nog veel meer. Dit alles begeleid door de smakelijke uitleg van Guus. Het was een complete verrassing en eigenlijk kon de dag al niet meer stuk hierdoor.

Tsja, en toen nòg tijd over.....er volgde een tweede verrassing. Guus liet ons het buitengebied zien van Amsterdam; de prachtige Amstel, met schitterende huizen, bruggetjes en de natuur. Iedereen was laaiend enthousiast. Hij kon ook zo leuk vertellen.

Aangekomen in het museum, dronken we gezellig koffie met elkaar. Wij (PCOB Oudenbosch) hebben getrakteerd op een tweede kopje.
De groep werd in 3-en gesplitst en we werden zeer deskundig rondgeleid langs de moderne kunst. Het tempo was prima, iedereen kon het bijhouden, hetzij met rollator of opklapstoeltje. We hebben genoten.

Na de rondleiding stond de lunch voor ons klaar; prima. Bijzonder vriendelijke serveersters. Hierna konden we kiezen of we op eigen gelegenheid nog een keer langs de kunstwerken wilden gaan of even naar buiten. Er was markt vlak naast het museum, evenals een groot winkelcentrum dat overdekt was. Iedereen deed wat hij/zij leuk vond. We hadden er ruim een uur de tijd voor.

Keurig op tijd arriveerde ieder weer op de afgesproken plaats in de bus. Ook de terugreis ging vlotjes. We werden geëntertaind door Hans, die gedichten voorlas en Guus met muziek uit de ‘ouwe doos’, waarbij menigeen meezong. We gingen ‘met de pet rond’ voor Guus en Hans om onze waardering aan hen te tonen (maar dat hadden ze ook al vaak gehoord gedurende de dag). Veilig kwamen we weer in Oudenbosch aan.

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag, waarvoor wij jullie heel hartelijk bedanken. Jullie hebben 39 ouderen een geweldige dag bezorgd.
Wij hopen in de toekomst nog een keer gast van jullie te mogen zijn.
Jeannette Wouters / Riel
donderdag 17 november 2016
Samen met de KBO Riel hebben we vandaag met de Museum Plus Bus een bezoek gebracht aan het Van Gogh museum in Amsterdam. Het was een schitterende dag, mede dankzij onze chauffeur Guus, en begeleider Gerard. Guus verraste ons op de heen- en terugweg op veel mooie punten en natuurschoon van Amsterdam waar we anders nooit komen. Gerard vertelde onderweg van alles over de Museum Plus Bus en zorgde in het museum dat alles op rolletjes liep en iedereen met een goed gevoel weer in de bus stapte naar huis. Een geweldige dag voor veel mensen die anders niet in de gelegenheid zijn om naar een museum te gaan.
Tonnie Hozewol / Best
donderdag 15 september 2016
Met de bus naar het Joods historisch museum,
wat een leuk museum en een prachtige dag gehad, heel erg bedankt.
tonnie
Henri Sanders / Gronsveld
woendag 14 september 2016
Leuke dag geweest in het Cobra museum met 34 personen van KBO Gronsveld. Jammer van de lange busreis, maar gaat niet anders. Alleen maar tevreden gezichten. Goede begeleiding.
Bedankt organisatie.
Angela van den Elzen / Uden
vrijdag 09 september 2016
Afgelopen maandag 5 september zijn we met een 40-tal deelnemers naar Het Hermitage museum in Amsterdam geweest. Allemaal mensen voor wie een museumbezoek heel wat voeten in de aarde heeft. En wat hebben we genoten!!! Omdat de Museumplusbus die dag voor de 2500x op pad was, ging er met ons een cameraploeg van RTL4/koffietijd mee. Wat een fantastisch initiatief, alweer zo'n 125.000 mensen hebben mogen genieten van een super mooie dag.
Ook de uitzending in Koffietijd was informatief en zag er leuk en verzorgd uit.
Hartelijk dank, namens alle deelnemers en het Rode Kruis Uden e.o.
Wim Jenniskens / Horst
vrijdag 19 augustus 2016
Beste medewerkers
Gisteren hebben we met de MuseumPlusBus het Joods Historisch Museum bezocht.
Een prima initiatief. Ook is de reis en het bezoek prima verlopen. En wat een "rijke" geschiedenis hebben de Joden in Nederland en daarbuiten.
Ook de chauffeur, de begeleider en de gidsen deden hun werk prima!!!
Bedankt!!!
Wim Jenniskens
Marijke van Zuilen / Barendrecht
woendag 03 augustus 2016
Met bewoners van Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Siloam naar het Openlucht Museum geweest. Internationale vrijwilligers hebben naast onze eigen Top vrijwilligers geholpen om er een fantastisch dag van te maken. De uitleg tijdens de rondleiding was heel goed. Bewoners luisterde heel aandachtig en er was heel veel herkenning. Leuke groepsfoto gemaakt. Die zal ik jullie nog opsturen. Het museum heeft zelfs de foto naar de lokale krant gestuurd.
Anja de Jong-Eeltink / AALTEN
donderdag 07 juli 2016
Woensdag 6 juli met mijn moeder (83 jaar en rolstoelgebonden) én mijn 86-jarige vader naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. Fantastisch georganiseerd, wat hebben ze genoten !
Wat een gewéldig initiatief !
Totaal: 198, getoond: 91 - 100
Kleine letters Middelgrote letters Grote letters