Museum Plus Bus

Over de BankGiro Loterij

 

 

Nederland kent een rijke geschiedenis. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog dagelijks veel kunstwerken en gebouwen overal in ons land te bewonderen. Het verhaal hierachter is van onschatbare waarde. Ook voor ons nageslacht. De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, vindt dit ook en steunt een groot aantal culturele organisaties die zich hiervoor inzetten.

 

821.000 Nederlanders spelen met de BankGiro Loterij mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij bedroegen de totale inkomsten in 2016 € 133,9 miljoen. Hiervangaat 50% rechtstreeks naar cultuur. 66 musea en andere culturele instellingen ontvingen maar liefst € 66,9 miljoen.

 

Hiervan geeft de loterij de helft aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland. Organisaties, zoals het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Vereniging Hendrick de Keyser, het Fries Museum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Het Spoorwegmuseum. Daarnaast ondersteunt de cultuurloterij tal van regionale projecten voor het behoud van monumentaal erfgoed.

 

Het Goed Geld Gala is ieder jaar een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst onthult de BankGiro Loterij het bedrag dat zij met dank aan de deelnemers kan schenken aan culturele partners. Dit jaar mochten 69 musea en andere culturele instellingen een recordbedrag van € 69,9 miljoen ontvangen.

Kijk voor meer informatie op: www.bankgiroloterij.nl

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters