Museum Plus Bus

Arrangement: het dagprogramma

Voor wie rijdt de Museum Plus Bus?


 • De Museum Plus Bus rijdt voor groepen senioren van 70 jaar en ouder die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken door hun leeftijd en/of lichamelijke conditie.
 • De Museum Plus Bus is enkel bestemd voor groepen van minimaal 30 en maximaal 45 personen. Dat is inclusief de begeleiding (minimaal 1 begeleider op 15 personen en één-op-één begeleiding bij rolstoelgebonden deelnemers). Contactpersonen namens verzorgingstehuizen of ouderenorganisaties zijn van harte welkom zich in de maand oktober in te schrijven voor een culturele dag uit.

 

Hoe ziet een dag met de Museum Plus Bus er uit?

 

 1. De groep senioren wordt 's ochtends in hun woonplaats opgehaald door onze enthousiaste begeleiders (één buschauffeur en één gastheer/gastvrouw).
 2. De bus rijdt naar één van onze prachtige musea waar de groep hartelijk wordt ontvangen met een kop koffie/thee.
 3. Vervolgens volgt een speciaal voor de doelgroep gemaakte leuke inspirerende rondleiding door het museum.
 4. Daarna is er tijd om de opgedane indrukken met elkaar te delen tijdens de lunch (groepsgewijs en voor eigen rekening).
 5. Dan is er vaak nog tijd om even zelfstandig het museum te bekijken.
 6. Tegen het eind van de middag brengt de Museum Plus Bus haar gasten weer netjes thuis.

 

Rolstoelen in de bus?

 

 • Afhankelijk van het museum kunnen er 10, of 16 opvouwbare hulpmiddelen (rolstoelen/rollators) mee onderin de bus.
 • Ook kunnen er 2 vaste rolstoelen, of 1 elektrische rolstoel via de lift mee in de bus.
 • Een scootmobiel is helaas niet toegestaan.


Wat zijn de kosten?

 

 • Alleen de lunch is voor eigen rekening. De lunch kan gereserveerd worden door contact op te nemen met het museumcafé. Eigen lunch meenemen in de bus is ook mogelijk.
 • Vervoer, professionele begeleiding door een gastheer/gastvrouw gedurende de dag, entree tot het museum, een rondleiding en één kop koffie kunnen gratis worden aangeboden dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij.
 • Indien later dan een maand van te voren het dagje uit wordt geannuleerd, zullen er wel annuleringskosten in rekening worden gebracht.
Kleine letters Middelgrote letters Grote letters